Specials boeken.
Aanraders boordevol informatie.
 

 

Een aanrader voor iedere aanstaande pupbezitter!
Volg je me?

 
     
 

‘Volg je me?’ is de praktische handleiding voor iedereen die een pup heeft of binnenkort een pup in huis verwacht. Hondengedragsdeskundige Marco Starink geeft in  ‘Volg je me?’  alle praktische handvaten voor een goede opvoeding van een hond. Aan de hand van oefeningen en handige tips wordt per ontwikkelingsperiode kort en bondig verteld hoe bepaald (positief) gedrag bij een puppy gestimuleerd kan worden en hoe slechte gewoontes kunnen worden voorkomen.
Geen lange verhalen, maar korte en begrijpelijke hoofdstukjes in een logische volgorde.

‘Volg je me?’ bestaat uit drie boekjes. Elk boekje behandelt een belangrijke fase in het nog jonge leven van je pup.

 
                 
   

0-7 weken

 

8-11 weken

 

12-16 weken

   
   

 

 

   
   

De soortgerichte
socialisatieperiode

 

De omgevingsgerichte
socialisatieperiode.

 

De rangordeperiode.

   
                 
    Dit is de periode die gelijk loopt aan de eerste 8 levensweken van een pup. Het is vooral bedoeld om je bekend te maken met de verschillende aspecten waarmee je te maken krijgen als de pup in huis komt.
 
  Marco geeft praktische adviezen voor de periode van de 8e t/m de 11e levensweek van de pup. Hoe kom je door de moeilijke eerste dagen en nachten? Wat is het belang van het spelen met een pup, hoe zit het met zindelijkheid en waar moet je op letten bij de opvoeding.
 
 
Dit is de periode tussen de 12e en 16e levensweek van een pup. In dit boekje worden handige tips gegeven om veelvoorkomende problemen te voorkomen. Hoe leer je je hond om eventjes alleen te blijven en hoe zit het met pup en kind? Tevens legt Marco uit waarom leiding geven aan een hond geen optie is maar een vereiste.
   
 

U kunt de 3 boekjes 'Volg je me?’  in een mooie harde
kaft verzamelband, online bestellen door te klikken op
onderstaande link:
www.marcostarink.nl
(ook verkrijgbaar bij alle winkels van Pet’s Place,
Boerenbond en Welkoop)

   

 

Informatieve en tevens een leuke gevarieerde dvd over de Duitse Herder, voorzien met deskundig commentaar, gemaakt door Letty van der Geest. Een aanrader voor elke minder ervaren nieuweling die een pup in zijn huis wil verwelkomen, met vele tips wat wel en wat juist niet te doen met uw nieuwe huisgenoot. Een bezoek bij een gedragsdeskundige, een fokker die u tips geeft waarop te letten bij de keuze van een fokker en hond, en ook de sport komt uiteraard uitgebreid aan bod met o.a. een kampioensclubmatch en beoordelingsdag, behendigheid, speuren, gehoorzaamheid en pakwerk.

Een film gelijk het ras zelf, veelzijdig en uitgebreid, zonder saai te worden!
Speelduur: 120 minuten.  
 

 
 
Letty van der Geest:

Super speurder , vriend en alleskunner.
Bij de research van de Dogtime DVD’s vraag ik altijd aan hondeneigenaren waarom ze een hond hebben en waarom ze voor dat ene specifieke ras gekozen hebben. 
Er passeren dan tal van redenen. 
Duitse herder-mensen snappen die vraag helemaal niet:

" Zijn er nog andere honden, dan? "

Dit is niet voor niets de meest geliefde hond ter wereld.
Een vriend, een kameraad, uw schaduw.
En
Duitse Herder-mensen zijn bijzondere mensen. 
Met een heel speciale band met hun hond.
Kijk maar gauw, dan snapt u wel waarom dat is!

 
U kunt de dvd bestellen op:
www.dogtime.nl
of direct een mailtje sturen naar:
Letty van der Geest
letty@dogtime.nl


 
 


 
 
 
  Toepoels nieuwe puppywijzer voor een lieve, gehoorzame hond.
Gwen Bailey, ISBN 978 90 230 1227 6.

Deze puppywijzer helpt al twaalf jaar lang met groot succes duizenden hondenliefhebbers bij de opvoeding van hun pup tot een lieve, gehoorzame hond. Diergedragskundige Gwen Bailey heeft dit onmisbare handboek voor de puppybezitter grondig herzien op basis van de nieuwste inzichten in het gedrag van de hond. Met haar adviezen kunt u uw pup goede manieren bijbrengen en zijn vertrouwen positief ontwikkelen. De nadruk ligt op het voorkomen van fouten in plaatst van het corrigeren ervan. In dit boek vindt u stappenplannen voor socialisatie, zindelijkheidstraining en het voorkomen van problemen als bijten en knagen.
 
 
  Het  boek is makkelijk leesbaar, boordevol foto's, met veel informatieve diagrammen, kaders en tekeningen en duidelijke uitleg en oefeningen.  Kortom echt een goed boek, wat eigenlijk niet in uw boekenkast mag ontbreken. Een aanrader voor iedere aanstaande pupbezitter!

Bij de boekhandel verkrijgbaar of via internet te bestellen.